Certificeringen

Boot & Dart heeft klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. Om het kwaliteitsniveau dat Boot & Dart al jaren handhaaft nog beter aan te kunnen tonen, heeft het bedrijf het ISO 9001 certificaat behaald. Boot & Dart behoort tot de weinige boomkwekerijen die het ISO 14001 én 9001 maar ook het "On the way to Planet Proof" en "Groenkeur" certificaat behaald hebben.

ISO 9001 is een internationaal erkend kwaliteitssysteem, gericht op het structureren en bewaken van de interne organisatie (inclusief het zelf ontwikkelen van nieuwe gewassen). Hierdoor wordt een nog grotere klanttevredenheid bereikt.

ISO 14001 is een internationaal erkende norm voor milieuzorgsystemen. Een wezenlijk kenmerk van de norm is dat een beleid geformuleerd wordt waarin de verplichting is opgenomen om negatieve invloeden op het milieu zo veel mogelijk te beperken. Dit kan alleen door het beheersen van alle milieuaspecten in ieder bedrijfsonderdeel en elk productieproces.
"On the way to Planet Proof" en "Groenkeur" zijn nationaal erkend als norm die door de overheid wordt geaccepteerd. Met deze certificaten toont Boot & Dart aan dat zij duurzaam produceert. Hiermee kunnen overheden voldoen aan hun beleid van “Duurzaam Inkopen”

Speerpunt bij Boot & Dart is het door de R&D-afdeling ontwikkelen van verbeterde gewassen die minder milieubelastend zijn, zowel op onze kwekerijen als bij de uiteindelijke eindgebruiker en die bijdragen aan de biodiversiteit.

Voor u als klant zijn deze ISO-certificeringen en het "On the way to Planet Proof"en "Groenkeur" certificaat een garantie dat u bij een betrouwbare en maatschappelijk verantwoorde boomkweker koopt, die de gewenste kwaliteit levert en meewerkt aan een beter milieu. Daarbij streeft Boot & Dart naar continue verbetering van milieu-en kwaliteitsprestaties.

Daarnaast is Boot & Dart aangesloten bij het MVO-platform Nederland (maatschappelijk verantwoord ondernemen).