Vacature: Een resultaatgerichte en inspirerende Commercieel Directeur

Met kennis van de boomkwekerijbranche en/of de groene aanlegsector, ervaring met het binnenhalen van aanbestedingen en met nadrukkelijk commerciële vaardigheden om leiding te kunnen geven vanuit het directieteam aan alle commerciële activiteiten binnen de onderneming. Boot & Dart Boomkwekerijen BV is een modern en dynamisch bedrijf dat zich met haar productie en handel richt op de toelevering van de institutionele markt in Nederland en daarbuiten. Overheden, grootgoenvoorzieners en hoveniers zijn haar klanten. Met haar vestigingen in Boskoop en Zundert is Boot & Dart gevestigd in de grote teeltcentra in Nederland. Bij Boot & Dart werken in het seizoen meer dan 100 medewerkers waaraan leidinggegeven wordt vanuit een modern en goed uitgerust hoofdkantoor in Boskoop. Meer informatie over Boot & Dart is te vinden via deze link: www.bootendart.nl

Positie
De Commercieel Directeur rapporteert aan de Algemeen Directeur en bepaalt samen met de Commercieel Manager en de verkoopleiders van Nederland, België en Export het verkoopbeleid. Ook stimuleert de Commercieel Directeur de gehele organisatie om de afgesproken doelen te halen.

Werk- en denkniveau
De aan te stellen Commercieel Directeur heeft een werk- en denkniveau dat zich tenminste op Hbo+ niveau bevindt. De voorkeur gaat uit naar een kandidaat met opleiding aan de HAS of WUR, bijvoorbeeld in de richting van Tuinbouw, Agrarische Bedrijfskunde of andere studies die aansluiten op de functie. Affiniteit met de boomkwekerijbranche en
de no-nonsense mentaliteit die in deze branche heerst, is een nadrukkelijke eis. Bekendheid met de teelt van boomkwekerijproducten, de aanbestedingsmarkt en of aanlegmarkt of tenminste aantoonbare passie hiervoor is wenselijk om voor deze functie in aanmerking te kunnen komen. Het hebben van een relevant netwerk in de branche is een pré.

Bijzonderheden
De geschikte kandidaat kan zich goed uitdrukken, bij voorkeur mondeling en schriftelijk in het Engels en Duits.

Arbeidsvoorwaarden
Boot & Dart Boomkwekerijen biedt een zeer uitdagende baan bij een ambitieuze en financieel gezonde organisatie met gemotiveerde medewerkers en een open bedrijfscultuur. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en afgestemd op de zwaarte van de functie en de omvang van de organisatie.

Overig
De geschikte kandidaat woont bij voorkeur in de regio Boskoop waar Boot & Dart Boomkwekerijen kantoor houdt of is bereid daar binnen een jaar te gaan wonen.

Solliciteren
Ben jij geïnteresseerd in deze functie of wil jij meer informatie? Neem dan contact op met Evert Verboom van Green Career Consult, Recruitment en Loopbaanontwikkeling voor Agro, Food en Groene Ruimte via 06-53375089 of evert.verboom@ greencareerconsult.nl.

Solliciteren kan door middel van het opsturen van een motivatiebrief en actueel CV naar bovenstaand e-mailadres.