Vacature: Logistiek planner Nederland

DE FUNCTIE:
Het logistieke proces bij Boot & Dart vindt plaats vanuit onze verzendlocaties in Boskoop en Zundert. De logistieke planning wordt gedaan door een team van 5 personen. De standplaats voor deze functie is Boskoop.

De planner Nederland is verantwoordelijk voor het organiseren en coördineren van de logistieke processen. Doel is het bereiken van optimale klanttevredenheid door orders tijdig, compleet en volgens afspraak en specificaties bij de juiste toeleveranciers op te halen en bij de juiste (interne) afnemers in Nederland af te leveren. Dit alles in overleg met de klanten, verkopers, inkopers en de loodschefs in zowel Boskoop als Zundert.

Je zorgt er voor dat alles tot in de puntjes wordt verzorgd vanaf order binnenkomst, naar contact met de klant over de aflevering. Je verzorgt de afroepen van eigen productielocaties en leveranciers en de inkomende en uitgaande logistieke stromen. Je werkt nauw samen met collega’s op de planning, de loodchefs en de inkopers. Middels een sterk staaltje teamwerk zorg je er voor dat orders in één keer compleet, in de juiste kwaliteit en hoeveelheid, op de juiste tijd op de juiste plaats bij onze klanten afgeleverd worden.

Boot & Dart voert een breed pakket beplanting voor in landschappelijke en stedelijke projecten. Dit pakket bestaat uit alle productgroepen: bosplantsoen, heesters, spillen, laanbomen, solitairs, coniferen, rozen fruitgoed, rhododendrons, vaste planten en bloembollen. Om een samengestelde order (met gepalletiseerde beplanting en laanbomen) efficiënt bij onze klanten afgeleverd te krijgen is bij elke order weer een uitdaging. Afhankelijk van de samenstelling van de order wordt transportcapaciteit ingehuurd bij een aantal gespecialiseerde transportbedrijven.

De functie inhoud bestaat in hoofdzaak uit de volgende taken:
• Contact met de klant m.b.t. afspraken maken over gewenste afleverdatums
• Verwerken van deze afroepen van klanten en daarmee het opstarten van het logistieke afleverproces
• Afroepen van producten bij onze eigen productielocaties en toeleveranciers
• Organiseren en inhuren van transportcapaciteit voor het ophalen bij toeleveranciers
• Zorgen voor “in 1x compleet” door een adequate mancobegeleiding.
• De loods administratief aansturen middels de juiste papieren en documenten
• Organiseren en inhuren van transportcapaciteit voor producten naar onze klanten in Nederland
• Klantcontact m.b.t. afleveringen
• Zorgen voor de juiste transportdocumenten
• Verantwoordelijk voor een sluitende fustregistratie en het tijdig retour halen van fust bij klanten
• Inzichtelijk maken van (efficiency) gegevens over laadcapaciteit, snelheid, vrachtkostenpercentages, interne logistiek.
• Voorstellen doen aan het managementteam voor verbeteringen van logistieke processen, opslag en overslag technieken en methoden.
• Het verder optimaliseren van de logistiek processen.

Boot & Dart is een typisch seizoensbedrijf waarbij voor deze functie de maanden nov/dec en maart/april de drukste maanden zijn. De maanden mei tot en met augustus zijn rustigere maanden.

WIE ZOEKEN WIJ:
Je hebt minimaal MBO+ werk- en denkniveau. Je bent communicatief, servicegericht, klantvriendelijk, accuraat, flexibel en kan grenzen bewaken. Je bent goed in plannen en organiseren en je hebt een hands-on mentaliteit. Kennis van en ervaring in de boomkwekerij branche, Wintree en Excel zijn pre’s.

ONS AANBOD:
Voor deze uitdagende en zelfstandige functie bieden wij je, naast een passend salaris, een uitgebreid inwerkprogramma en de gelegenheid je persoonlijk verder te ontwikkelen in onze professionele organisatie met een prettige werksfeer.
Pensioenopbouw conform de CAO Open teelten Boomkwekerij bij het bedrijfspensioenfonds voor de landbouw (BPL) en aanvullende ziekteverzuimverzekering etc. via Sazas (zie www.Colland.nl )
De functie heeft 25 vakantiedagen.

HOE TE REAGEREN:
Durf jij deze functie bij ons ambitieuze bedrijf aan? Aarzel niet en stuur een mail met CV en een korte motivatie naar pz@bootendart.nl t.a.v. dhr. A. Vergeer. Deze zal vertrouwelijk worden behandeld. Voor vragen over deze functie kunt u terecht bij dhr. W. Oomen: T +31 6 53 13 57 07.